+36-96/579-520, +36-20/962-7735 info@unoautomotor.hu
Oldal kiválasztása

Fürdesd meg és használj “testápolót” mielőtt aludni küldöd!

Használd ki az utolsó napokat még a fagy beállta előtt. Jó alaposan mosd le a motorodat, ügyelve a nehezen elérhető helyekre is. Mosás után figyelmesen töröld szárazra – vagy ha bírod, akkor használd a menetszelet a szárításhoz. Fontos, hogy sehol ne maradjon megrekedt víz, mert az megfagyva csúnya károkat okozhat.

Ne feledkezz meg a .testápolók* használatáról! A fém és gumi felületeknek is megvan a megfelelő ápoló anyaga, amellyel tovább óvhatod motorodat a rozsdától, vagy egyéb nem kívánt anyagkárosodásoktól. Ezeket majd a szezon előtt egy alapos tisztítással kell eltávolítani.

A PUTOLINE kenő- és ápolóanyagait nálunk megvásárolhatod

Keress neki egy megfelelő „vackot” a téli álomhoz.

Mindenképp egy fedett, és ha lehet, fűtött helyet, hiszen a kedvenced sem szeret fázni. Ha nincs rá lehetőség, és marad a .csillaggarázs*, akkor nagyon alaposan takargasd be. A tárolás helyétől függően többféle takaróponyva közül választhatsz.

Zárt tárolóban por a legnagyobb ellenség, itt elég egy légáteresztő, porvédö takaró ponyva.

Szabad ég alatt az időjárás szeszélyeinek is ki van téve, így egy ennek megfelelő takaróponyvát válassz. Próbáld meg szélvédett helyen leállítani (a szél kikezdheti a takaró ponyvát, illetve az állandóan csiszolódó takaróponyva sem jó a fényezésnek). Vásárláskor figyelj a megfelelő méret kiválasztására.

A megfelelő takaróponyvát megtalálod üzletünkben

Ne hagyd, hogy lábon állva aludjon!

Persze nem kell elfektetni, csak ne a saját .lábán’ tárold. A hosszú egy helyben állás, és ezáltal a gumik egy pontjára eső állandó nyomás nem tesz jót nekik. Szerezz be inkább egy motortartó bakot, így a kerekek és a teleszkópok is pihenhetnek a hosszú tél alatt.

Ha ez nem megy, akkor 3-4 hetente forgass egy kicsit a kerekeken, és máris tettél valamit a gumikért.

Ha keréken van, kicsit legyenek a gumik .túlfújva’ (kb. 0,5 bar plusz), így nem eresztenek le teljesen a tavaszig

Szerezd be most nálunk a motortartó bakot

Az akkumulátor kezelése

A tél, a fagy az aksik egyik legnagyobb ellenfele, ezért fontos, ügyelni az alábbiakra: Lehetőleg szereljük ki a motorból, és tároljuk külön, fagypont feletti hőmérsékleten. Ha mégsem vesszük ki, akkor havonta indítsuk be a motort és melegítsük fel üzemi hőmérsékletre.

Legyen teljesen feltoltve

Tegyük fel az aksit egy olyan töltőre amelyen van szinten tartó program. Ez mindig rátött, ha kell, de a túltöltést nem engedélyezi. így az aksi élettartamát nagyban megnövelhetjük.

Akkumulátorokkal kapcsolatban is mindent megtalálsz nálunk