+36-96/579-520, +36-20/962-7735 info@unoautomotor.hu
Oldal kiválasztása

Bármilyen kerékpárral, bármilyen sebességgel tekerjen is szívesen az ember, egy biztos: a kerekezés jót tesz a testnek és a léleknek egyaránt. Ausztria történelmi szívében a gyönyörű kulturális örökséget, valamint a Közép-Európában egyedülálló táji sokféleséget sűrű kerékpárút-hálózat fonja körbe. A legjobb kerékpárutak kiváltképp felejthetetlen élményeket garantálnak, hiszen ezek mindegyike jól kitáblázott, vasúttal is kényelmesen elérhető, számos vendéglő szegélyezi és szervizállomásokat is érint. A mountainbike kedvelői is tökéletes feltételeket találnak itt: könnyű szakaszokat a kezdőknek és meredek lejtőket a tapasztaltaknak. Mindezt a tartomány legszebb vidékein: a Duna mentén, a Waldviertel sűrű erdeiben, a Mostviertel dimbes-dombos táján vagy a szőlőskertekkel tarkított Weinviertelben.

Nézzünk is meg egy ilyen remek kerékpárútvonalat
Duna menti kerékpárút (Donauradweg, EuroVelo 6)
Családok és élménykerékpárosok egyaránt kedvelik a dunai kerékpárutat történelmi helyszíneivel, pompás tájaival és nagyszerű borozóival.

A Duna menti kerékpárút vagy az EuroVelo 6, a Nibelungengau legendák övezte vidékén és a páratlan szépségű Wachaun keresztül halad. Elhaladunk a Melki Apátság mellett, átvágunk Krems kulturális látnivalókban gazdag és Tulln virágdíszes városán, majd Klosterneuburg, Bécs, Petronell és Hainburg érintésével Pozsonyba érkezünk.

Kedélyesen két keréken
A sík Duna menti kerékpárút nem véletlenül tartozik Európa legszebb kerékpáros túraútvonalai közé. Komótosan haladunk végig a Duna és a EuroVelo 6 mentén, az UNESCO Világörökség részét képező Wachau régión keresztül, ahol mondhatni kötelező felkeresni valamelyik kiváló borozót. A Nationalpark Donau-Auen (Dunai Árterek Nemzeti Park) és az egykori római település, Carnuntum érintésével folytatjuk utunkat Pozsonyba. Aki még több élményre vágyik, az a nyugodt, jól kitáblázott kerékpárutakat egy időre elhagyva akár vízre is szállhat, hogy egy kedélyes sétahajózás után újult erővel üljön ismét nyeregbe.

Kolostorok, múzeumok és borozók az út mentén
A Duna menti kerékpárúton rendszerint tovább tart a biciklitúra, mint ahogy terveztük. Ennek azonban nem a megtett szintkülönbség az oka, hanem a számtalan látnivaló: lovagkori történetek, kilátóhelyek, múzeumok, minőségi éttermek és borozók, valamint romantikus pihenőhelyek várják a látogatót. Szerencsére bőven találunk szálláslehetőséget is. Az útvonal mentén található, különösen kerékpárosbarát bett & bike szálláshelyeket egy borozóbeli látogatás után érdemes leginkább felkeresni. A legkedveltebb kulturális nevezetességek egyébként Klosterneuburg és Melk apátságai – valóban lélegzetelállítóan gyönyörű mindkettő!

Képek forrása: Wikipedia • www.kolombusztours.hu • www.mamilade.at • www.cultura.hu