+36-96/579-520, +36-20/962-7735 info@unoautomotor.hu
Oldal kiválasztása

Ahhoz, hogy a pihenés örömét élvezhessük, el kell fáradni” olvashatjuk az idézetben, és ez általában így is van, kivéve, ha pedelec-el indulsz túrázni!

Na, de kezdjük az elején! Sokat olvastam az intelligens rásegítésről, ami a pedelec lényege. Az is világossá vált előttem, hogy ez a bringa nem dolgozik helyettem, tehát nem a “lusták járgánya”. Megnéztem a Kékes csúcstámadás videót, amiben amatőr versenyző is használta és lekörözte a profikat! Láttam a pofás kinézetet és az UNO ajánlata egyszerűen visszautasíthatatlan volt! Teljesen ingyen? Egy egész napra kipróbálhatom? Valljuk meg ez a mai világban ritkaság! Kulacs Zoltán ötlete nem mindennapi, de nagyon ügyes, hiszen, amíg nem élsz át valami különlegeset, amíg nem ismered, nem is vágysz rá!
Tehát én is regisztráltam és vártam a szabad időpontot. Majd eljött a nap, megkaptam, amit kértem az egyszerűbb változatot, 3 fokozatú rásegítés és 6 sebességes./Hozzá kell tenni, hogy teljesen képviselem a női kerékpárosok “analfabéta” körét!/, lényeg, hogy guruljon!
Először nézegettem, ami rögtön feltűnt és hölgy társaim sokan egyet fognak érteni, hogy a váz teljesen alacsonyan helyezkedik el, ami nagyon praktikus, ha szűk szoknyában lennénk is könnyű fel-és leszállást eredményez. A következő a kormány, ami barátnőm szerint is feltűnően kényelmes! Majd felpattantam és már “repültem” is! Igen repültem, hihetetlen már az első kör is!
Aztán kezdődött a “túra”. Mosonmagyaróvár-Halászi-Máriakálnok majd haza! Aki nincs edzésbe, naponta csak az autó ajtaját emelgeti és nem a pedált tekeri, annak bizony kellemes fáradtságot jelent ez a kör! Fáradtságot, de nem pedelec-el! A túra megtétele után sem voltam hulla fáradt, sőt nagyon kellemesen éreztem magamat! Élveztem a friss levegőt, a táj közelségét, éreztem az erdei virágok illatát, mozogtam is, de egész más volt az élményem, mint a kis városi bringámmal!
Menet közben többen megcsodálták, néhány barátom rá is pattant! Nekik is az első szavuk az volt, hogy Ők is szeretnék egész napra tesztelni! A szomszédom azt mondta: “soha nem volt még ilyen jó kerékpáros élményem”!
Nos én is ezt tudom mondani, egyáltalán nem túlzás, amikor azt olvastam, hogy “fantasztikus élmény pedelec-el közlekedni”!
Eltelt a teszt időszak és szinte szomorú voltam, hogy vissza kell vinnem az UNO-ba!
Amint írtam az elején, én az egyszerűbbet hoztam el, a 13 éves fiam, aki egy szuper KELLYS bringa tulajdonosa /szintén az UNO-ből vásároltuk/ “Letiziát” a pedelec, ahogy Ő mondja komolyabb változatát tette próbára!
Én fel se ültem “Letiziára” , mivel tökéletesen elégedett voltam az én választottammal! Nos ennek a nagy “szerelemnek” mi lesz a vége? Azt hiszem beruházok egy pedelec-be!
Hát ennyi: kipróbálni, megszeretni és hazavinni!
És kinek ajánlom?
Mindenkinek, korosztálytól, nemtől függetlenül! Aki szeret szabad levegőn lenni, élvezi a mozgást, aki bringával jár dolgozni, aki szereti a hegyi túrákat, de egy kis segítség jól jön! /Hegyi túrákra való változat is létezik a pedelec-ből./
Külföldön egyre nagyobb teret hódít, ami a bringázást új dimenzióba helyezi! Hm…már megint le vagyunk maradva, mi magyarok..
A pedelec teszt júliusig tart, de ne aggódj, ha lemaradsz! A verebek azt csiripelik a teszt időszak végeztével kirándulásodhoz, nyaraláshoz vagy kipróbáláshoz kibérelheted az UNO-ból!
Jó szívvel ajánlom, próbáld ki Te is, hidd el Te sem akarsz majd megválni tőle!
“K.M.”